Ma. t/m Zo, 08.00 - 23.00 uur
Opbroekweg 40, 7461 PH Rijssen

Padel

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld. Een sport die zich het best laat omschrijven als een combinatie tussen tennis en squash. Deze racketsport, overgewaaid uit Spanje en Zuid-Amerika, begint ook in Nederland aan populariteit te winnen. Het wordt gespeeld op een klein tennisveld, dat omgeven is door een glazen wand en hekwerk. Padel wordt over het algemeen in dubbelspel gespeeld en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. Het is een laagdrempelig spelletje dat zowel voor beginners als gevorderden heel aantrekkelijk is.

Sinds 2018 beschikt TC de Mors naast de tennisbanen ook over een panorama padelbaan. Om de steeds populairdere sport nog beter te kunnen aanbieden aan onze leden is in 2020 een 2e baan aangelegd. Inmiddels groeit het aantal padelspelers verder en nemen we ook met een aantal teams deel aan de padelcompetitie.

Spelregels

De spelregels van padel lijken veel op die van tennis, zo moet de bal ook over het net en in het vak van de tegenstanders worden geslagen. Opslaan doe je echter onderhands, waarbij de bal eerst moet stuiteren achter de servicelijn voordat je serveert.

Een groot verschil is dat je de bal na de stuit tegen de wand of muur terug mag laten komen en hem dan pas terug hoeft te slaan. Dit mag ook weer via de muur en levert vaak verrassende rally’s op.

Bekijk onderstaand het filmpje van KNLTB Padel voor de uitleg van deze spelregels.
(klik op de afbeelding om af te spelen)

Padel spelregels